/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

A venit iarna în România. Strat de zăpadă de 82 de centimetri la Vârful Omu și ninsori în mai multe zone din țară

08 octombrie 2017, ora 13:29

Reprezentanţii Centrului Meteorologic Regional „Transilvania Sud” Sibiu au anunţat, duminică dimineaţă, că cel mai mare strat de zăpadă din ţară, respectiv 82 de centimetri, se înregistrează la Vârful Omu, în Munţii Bucegi. În zonă ninge în continuare şi este ceaţă, iar umiditatea este de 95 la sută. Termometrele arătau, la ora 9.00, minus 6,4 grade Celsius, iar meteorologii anunţă că va ninge în continuare.

De asemenea, strat de zăpadă este şi în Covasna, la Vârful Lăcăuţi. La ora 9.00, când s-au făcut ultimele măsurători, stratul de zăpadă avea 29 de centimetri.

La Bâlea Lac, în Munţii Făgăraş, stratul de zăpadă măsoară 24 de centimetri. Ninge în continuare, este ceaţă, iar mercurul termometrelor a coborât până la minus 3,9 grade Celsius.

În Munţii Cindrel, la Păltiniş, cea mai înaltă staţiune montană din România, sunt doar petice de zăpadă şi s-au înregistrat pe timpul zile temperaturi pozitive, de plus 1,2 grade Celsius.

Poliţiştii îi sfătuiesc pe şoferi să adapteze viteza condiţiilor meteo şi să respecte semnalizările rutiere şi restricţiile instituite temporar. De asemenea, se recomandă echiparea maşinilor pentru circulaţia în condiţii de iarnă în cazul în care tranzitează zonele montane afectate de ninsori în această perioadă.

Duminică, sunt în vigoare, încă de sâmbătă dimineaţă, avertizări cod portocaliu şi cod galben de ploi abundente, vânt puternic şi ninsori.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram