/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Peste 200 de persoane, reţinute în Rusia, la manifestaţiile anti-Kremlin ale activiştilor opoziţiei

08 octombrie 2017, ora 12:54

Protestul a avut loc în aceeaşi zi în care preşedintele rus şi-a sărbătorit ziua de naştere.

În martie 2018, în Rusia vor avea loc alegeri prezidenţiale, iar preşedintele rus, Vladimir Putin, ce a dominat scena politică în ultimii 18 ani, este aşteptat să se înscrie în cursa prezidenţială.

Peste 2.000 de persoane s-au adunat în piaţa moscovită Puşkin şi au scandat: ”Rusia va fi liberă” şi ”Rusia fără Putin”, înainte de a se îndrepta spre Parlament şi Kremlin.

În Moscova, poliţia a reţinut pentru scurt timp mai multe persoane, însă niciuna dintre acestea nu a fost pusă sub acuzare.

În alte 27 de oraşe însă, au fost reţinute cel puţin 262 de persoane.

Navalny, a fost închis pentru 20 de zile pentru încălcarea legislaţiei privind adunările publice, acesta a solicitat organizarea unor demonstraţii în întreaga Rusie, care să coincidă cu cea de-a 65-a aniversare a lui Putin.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram