Nu a reușit să revină din concediu, că pleacă din nou la odihnă. Este vorba de judecătorul Oleg Melniciuc, cercetat penal pentru îmbogățire ilicită și fals în declarația de avere. Magistratul a plecat în concediu anual a doua zi după ce procurorii au pornit urmărirea penală împotriva sa. Melniciuc a cerut concediu pentru îngrijirea copilului - pe un termen de aproape 2 ani.

„Dumnealui a solicitat suspendarea din funcția de judecător în temeiul articolului 24, aliniatul 1, litera d, din legea cu privire la statului judecătorului pentru perioada concediului parțial plătit pentru îngrijirea copilului minor începând cu data de 25 octombrie 2017 până la atingerea de către acesta a vârstei de 3 ani, adică 1 martie 2019,” susține Carolina Mangir, ofițer de presă CSM.

Melniciuc nu a răspuns la telefon pentru comentarii. Între timp, urmărirea penală continuă. Procurorul Viorel Morari a declarat pentru TV 8 că până acum au fost audiați mai mulți martori, a fost solicitată expertizarea probelor și continuă să fie examinate documentele ridicate în timpul perchezițiilor.

Melniciuc este cercetat în stale de libertate. Magistratul este bănuit de îmbogățire ilicită și fals în declarația de avere.

Potrivit procurorilor, Melniciuc ar deține mai multe bunuri înregistrate pe numele rudelor sale, iar în declarația de avere pentru anul trecut a indicat și o donație de 300 de mii de lei de la mama sa, o pensionara de 79 de ani.

Dacă procurorii vor reuși să-i demonstreze vinovăția, acesta riscă până la 7 ani de înschisoare. Anterior judecătorul a declarat că pledează nevinovat.