Andrian Candu respinge categoric orice insinuări despre presupuse implicări în organizarea și desfășurarea concursului pentru funcția de președinte al Autorității Naționale de Integritate (ANI), precum și oricare altă implicare într-un concurs pentru ocuparea funcțiilor de demnitate publică.

Replica vine după ce Teodor Cârnaț a demisionat de la CSM, acuzând trucarea testului Poligraf: „Înainte cu o zi de a pleca la testul la poligraf, de acum președintele Parlamentului Andrian Candu, în cadrul emisiunii de dezbatere de la Moldova. De acum mă descalificase deoarece a spus că sunt o persoană slabă, iar la a doua etapă așa persoane slabe nu a văzut”.

„Am dreptul și chiar obligația morală de a expune public poziția față de gradul de implementare a legilor. Respectiv, am declarat public că în concurs s-au înscris candidaturi slabe. Faptul că dl Cârnaț s-a autoidentificat ca fiind slab este, bănuiesc, unul di elementele de sinceritate, cu care s-a lăudat în ultimele zile. Totuși, opinia mea nu a concis cu cea a organizatorilor concursului, care i-au dat note mari, potrivit domnului Cârnaț, dar care însă nu a promovat testul de integritate. Înțeleg frustrarea dumnealui în aceste condiții”, a menționat președintele Parlamentului într-un comunicat de presă.

Teodor Cârnaț a fost ales în funcția de membru CSM în calitate de profesor titular de drept, printr-o hotărâre a Parlamentului, în anul 2013, iar ieri, pe 10 octombrie a demisionat de la CSM. Acesta a spus că a decis să plece pentru a nu prejudicia reputația Consiliului Superior al Maistraturii după ce, acum câteva zile, a picat testul la poligraf în cadrul concursului pentru funcția de șef al ANI, care, potrivit lui, ar fi fost trucat.