/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Telegram a fost amendat pentru că a refuzat să lucreze cu FSB. Messengerul riscă să fie blocat în Rusia

missing
16 octombrie 2017, ora 14:29

Decizia instanței va fi trimisă la adresa din Londra a companiei, și va intra în vigoare timp de 10 zile. Apoi Roskomnadzor va da mesagerului timp suplimentar pentru a îndeplini cerințele FSB. În cazul în care serviciul nu începe să lucreze cu serviciile speciale, până la 27 noiembrie acesta este amenințat cu blocarea pe teritoriul Rusiei, anunță presa rusă.

Menționăm, că Telegram a fost dat în judecată după ce a refuzat să furnizeze cheile de criptare a șase utilizatori FSB-ului rusesc.

În Rusia, Telegram are deja aproximativ 10 milioane de utilizatori, susține fondatorul messengerului Durov.

Amintim că în septembrie curent Serviciului federal pentru monitorizarea comunicaţiilor Roskomnadzor afirma că Facebook și-ar putea înceta activitatea în Rusia până în 2018, dacă nu respectă legea privind localizarea datelor cu caracter personal.

Iar, în noiembrie 2016, prin decizia instanței, Roskomnadzor a inclus Linkedin în registrul încălcării legii cu privire la datele cu caracter personal și a solicitat operatorilor de telecomunicații să blocheze accesul la rețeaua socială.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram