/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Un stat din Europa va interzice înmatricularea maşinilor pe benzină şi motorină din 2030

16 octombrie 2017, ora 07:05

„Începând cu 2030, o nouă înmatriculare va fi posibilă doar pentru autovehiculele cu emisii de CO2 mai mici de 50 de grame pe kilometru”, arată o declaraţie a guvernului, adăugând că numai automobilele electrice hibride şi plug-in-urile îndeplinesc astfel de criterii în prezent.

Acesta a spus că din 2025 noile înregistrări vor fi posibile numai pentru autovehiculele care emit mai puţin de 100 de grame de CO2 pe kilometru, ceea ce ar trebui să permită Sloveniei să reducă emisiile de gaze cu efect de seră cu 9% între 2020 şi 2030.

Guvernul ţării din sud-estul Europei a declarat că intenţionează ca cel puţin 17% din maşinile personale să fie în 2030 modele electrice şi plug-in hibride. În prezent, acestea sunt mai puţin de 0,1% din total.

Interdicţia planificată privind autovehiculele pe benzină şi diesel urmează mişcări similare ale Marii Britanii şi Franţei, care urmează să intre în vigoare până în 2040. Capitala franceză Paris a declarat joi că va interzice astfel de maşini în oraş până în 2030.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram