/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

Cu „riscul de a o supăra încă odată pe Maia Sandu”, Plahontiuc a stopat mai multe reforme în educație

missing
17 octombrie 2017, ora 12:09

Plahoniuc a declarat că în cadrul ședinței partidului s-a discutat despre reforma educației și au constatat erori serioase în implementarea programului de reformare a educației, „deoarece au avut de suferit prea multe persoane: mulți copii, părinții lor și desigur – mulți profesori, o parte dintre care au rămas și fără lucru”, a spus preşedintele PDM, Vlad Plahotniuc.

Astfel, acesta menționat că școlile nu vor mai fi închise, profesorii nu vor mai avea de face multe rapoarte, decât doar cele strict necesare, iar programul școlar va fi adaptat la nevoile psihologice ale elevilor.

„Risc să o supăr încă odată pe Maia Sandu, însă, ca un rezumat al propunerilor în domeniu, urmare a abuzurilor și desigur a greșelilor care s-au făcut în elaborarea și implementarea reformei în domeniul educației de către responsabili. Am cerut reprezentanților PD din Guvern să stopeze imediat orice închidere de școală până nu vom identifica soluții de alternativă. Să simplifice în cel mai scurt timp procedurile pentru profesori, păstrându-le doar pe cele strict necesare în așa fel încât să le rămână timp suficient pentru a se pregăti de ore, nu să scrie rapoarte. În al treilea rând am solicitat să identifice de urgență soluții pentru a elimina taxele nedrepte pentru profesori percepute pentru cursuri de formare continuă și pentru activități profesionale. În al patrulea rând să elaboreze urgent un program de instruire mai adaptat psihologiei elevilor care să sporească eficiența procesului educativ , dar nu să-i năucească complet pe elevi, distrugându-le orice dorință de a învăța ceva”, a declarat Vlad Plahotniuc.

Potrivit lui Plahotniuc, PDM va iniţia un proces de evaluare și analiză amplă privind procesorul de optimizare a şcolilor, va demara discuții cu reprezentanții administrațiilor publice locale, cu reprezentanţii Ministerului Educației, cu directorii de școli şi profesorii.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram