/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 783: Lupte grele, pericol atomic și noi reguli de mobilizare! Oficial: 3 mari amenințări pentru Moldova

/VIDEO/ Igor Dodon acuză judecătorii Curții Constituționale de uzurparea puterii în stat: „Nu a fost nicio suspendare”

missing
17 octombrie 2017, ora 17:37

„Curtea Constituțională poate interpreta Constituția, dar nu poate institui noi norme constituționale. Ceea ce a fost astăzi este instituirea unor noi norme constituționale. Aceste acțiuni nu pot fi numite altfel decât uzurparea puterii în stat. O să răspundeți pentru asta. Vine timpul”, a declarat Dodon în cadrul unui breafing de presă.

Dodon a mai spus că decizia de astăzi a Curții Constituționale îl pune în fața a două opțiuni. „Ce înseamnă de fapt decizia de azi? Asta înseamnă că dacă președintele nu este de acord cu guvernul și majoritatea parlamentară și nu semnează, atunci are două variante: prima sau cedez, conform deciziei și semnez sau a doua, eu nu cedez și nu semnez decretul și atunci responsabilitatea revine guvernului și parlamentului. Vor sa ma oblige”, a mai declarat Dodon.

Dodon a precizat că el nu va ceda și nu va semna decretul de numire a lui Sturza. „Cel mai probabil va fisemnat de Candu. Eu nu-l voi recunoaște, Președintele nu recunoaște ministrul apărării și legitimitatea unui așa ministru e la nivel de zero”.

Totodată, Dodon a propus să se facă un referendum și a cerut cetățenilor suport în proclamarea unei republici prezidențiale.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram