/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Atac cu drone și reuniune NATO-Ucraina. Zelenski confirmă: Kievul a lovit un aerodrom în Crimeea

/VIDEO/ Incendiile de vegetaţie din Portugalia şi nordul Spaniei au făcut 39 de morţi şi 63 de răniţi

missing
17 octombrie 2017, ora 08:51

Potrivit autorităţilor, 36 de persoane au murit în centrul şi nordul Portugaliei, iar alte şapte persoane au fost date dispărute. Alte trei persoane au murit în nord-vestul Spaniei, în provincia Galicia, în urma incendiilor de vegetaţie.

Pompierii din cele două ţări se luptă cu peste 100 de focare de incendiu, Peninsula Iberica confruntându-se cu o toamnă neobişnuit de călduroasă. Uraganul Ophelia, deşi şi-a pierdut din intensitate, a contribuit şi el la extinderea incendiilor, au avertizat meteorologii.

Guvernul de la Lisabona a decretat stare de urgenţă pe aproape jumătate din teritoriul ţării, cerând şi ajutor internaţional.

”Sunt locuri în care salvatorii nu au ajuns, iar acest bilanţ este provizoriu”, a declarat Patricia Gaspar, purtătoare de cuvânt a Protecţiei Civile portugheze, adăugând că peste 63 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Constanca Urbano de Sousa, ministrul de Interne al Portugaliei, a afirmat că aceste incendii sunt efectul direct al schimbărilor climatice.

„Ne confruntăm cu noi condiţii meteo. Într-o eră a schimbărilor climatice, astfel de dezastre au devenit o realitate în întreaga lume”, a declarat de Sousa.

Temperaturi de până la 36 de grade Celsius au fost înregistrate în această perioadă, un record pentru mijlocul lunii octombrie.

În Spania, autorităţile cred că marea majoritate a incendiilor active în Galicia au fost declanşate în mod deliberat.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram