Dacă ești în căutarea unui loc de muncă și ești dispus să accepți o ofertă din altă localitate, atunci Agenția pentru Ocuparea Forței de Muncă (AOFM) te poate susține financiar. Trebuie să te adresezi la agenția în a cărei rază teritorială ai domiciliul pentru a beneficia de servicii de stimulare a mobilității forței de muncă și alte servicii de susţinere la plasarea în câmpul muncii.

Dacă te-ai înregistrat ca persoană aflată în căutarea unui loc de muncă cu statut de șomer și accepți să te angajezi la un loc de muncă într-o altă localitate selectate de AOFM:

– la o distanţă mai mare de 30 km de localitatea în care ai domiciliul poți beneficia de indemnizaţie unică de încadrare egală cu un salariu mediu pe economie pentru anul precedent, în mărime de 5084 lei;
– ai schimbat domiciliul ca urmare a angajării, la o distanţă mai mare de 30 km de localitatea în care ai domiciliul, poți beneficia de indemnizaţie unică de instalare egală cu 3 salarii medii pe economie pentru anul precedent, în mărime de 15252 lei.

Pentru mai multe informații despre serviciile de stimulare a mobilității forței de muncă, precum și adresele AOFM accesează site-ul anofm.md sau telefonează la Centrul de Apel – Piaţa Muncii la nr. de tel. 08000-1000, apel gratuit din R. Moldova, disponibil luni-vineri 8.30-15.30, (+373 22) 838-414 apel taxabil din străinătate, e-mail: centrulapel@anofm.md, skype: centrul-de-apel-anofm.

De asemenea, poți vizita și Centrul de Informare despre Piaţa Muncii, mun. Chişinău, str. Mitropolit Varlaam, 90, între orele 08.00-17.00 de luni pînă vineri, tel. 022-213-050, 022-224-087, e-mail: informare@anofm.md.

Mai multe informaţii despre serviciile AOFM, posibilităţile de angajare, locurile vacante înregistrate în baza de date a AOFM şi condiţiile de ocupare ale acestora sunt publicate și pe portalul www.angajat.md.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!