/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

ANOFM a lansat o platformă pentru ghidarea și orientarea tinerilor în alegerea viitoarei meserii. Detalii

18 octombrie 2017, ora 07:21

Cu ajutorul platformei cariera.anofm.md vor avea acces la informații ample privind competențele necesare, în baza aspirațiilor individuale, pentru o viitoare carieră, corelate cu cerințele pieței muncii, ce ar permite, în final, obținerea unui loc de muncă potrivit.

Prin intermediul acestei platforme, „ANOFM vine să susțină tinerii, oferindu-le posibilitatea de a lua decizii, după ce s-au informat bine în privința alegerii corecte a profesiei, conform aspiraţiilor, dorinţelor şi cunoştinţelor lor”, spune Raisa Dogaru, director ANOFM.

Menționăm că serviciile de orientare și ghidare în carieră pot contribui la creșterea șanselor de a găsi un loc de muncă adecvat aspirațiilor profesionale, abilităților și ofertei de locuri de muncă existente pe piața muncii, prin integrare și implicare completă, acces la informații și servicii de calitate, educație și muncă

„Inițiativele inovative de orientare și ghidare în carieră, precum este și această platformă destinată tinerilor, pot contribui la o mai bună aliniere a sistemului educațional la necesitățile pieței muncii, iar drept urmare – la atingerea obiectivului 8 al Agendei de Dezvoltare Durabilă 2030, prin care RM s-a angajat „să promoveze o creștere economică incluzivă și de durată, ocuparea integrală și productivă a forței de muncă și munca decentă pentru toți”, spune Violeta Vrabie, coordonator proiect ILO.

Pentru mai multe detalii accesați cariera.anofm.md

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram