/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa și prognoză sumbră! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

/VIDEO/ Candu, despre hotărârea Curții Constituționale: Decizia CC nu suspendă mandatul de președinte a lui Dodon

missing
18 octombrie 2017, ora 16:04

„Decizia de ieri a Curții Constituționale (CC) nu suspendă în niciun caz mandatul de președinte a domnului Dodon.
Decizia de ieri a CC este o decizie care interpretează o situație și anume acel deblocaj instituțional, acel blocaj este refuzul președintelui de a numi un ministru, în cazul de față al ministrului apărării. Decizia CC aduce și soluție și explică care este procedura în continuare, în tot ceea ce înseamnă interimatul funcției sau declanșarea procedurii de stabilire sau de constatare a interimatului funcției, dar interimatul funcției președintelui R. Moldova doar pe elementul legat de numirea ministrului apărării”, afirmă președintele Parlamentului.

Candu a anunțat că decizia CC se referă doar la numirea lui Eugen Sturza în funcția de ministru al Apărării. „În situația în care CC va constata că există circumstanțe și este justificată declararea funcției interimatului președintelui Republicii Moldova care urmează să fie exercitată ori de speaker, ori în funcție de ierarhie de prim-ministru, dacă este cazul, se referă, doar și doar la semnarea decretului privind numirea ministrului apărării și depunerea jurământului ministrului apărării. Nu se referă la alte cazuri și nu se referă la zi, la oră, la perioada de timp”, a precizat speakerul Parlamentului.

Totodată, Candu și-a exprimat regretu față de ieșirea lui Dodon de ieri. „Regret foarte mult că a avut ieșirea asta emoțională, îl înțeleg, dar regret, deoarece fiecare dintre noi, mai ales demnitarii de rang înalt, care suntem la conducerea R. Moldova trebuie să avem înțelepciunea și răbdarea necesară mai întâi să ne calmăm emoțiile, să analizăm subiectul cu capul limpede, și după care să tragem concluzii și să ieșim să ne manifestăm într-un fel sau altul”.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram