/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

/VIDEO/ După ce Plahotniuc a dat indicații, MAI atenționează polițiștii să nu oprească șoferii fără motiv

missing
18 octombrie 2017, ora 10:15

Deși în deschiderea conferinței a menționat că aceasta este organizată după interesul sporit pentru acest subiect după declarațiile făcute de Plahotniuc, atunci când a fost întrebat de jurnaliști de ce MAI oferă aceste informații la indicația președintelui PD, Jizdan a menționat că conferința nu a fost coordonată între MAI și politic: „A fost o sugestie a domnului Plahotniuc. Dacă nu era interesul sporit al cetățenilor, poate că nici nu ieșeam cu această conferință de presă”.

Atât Jizdan, cât și Plahotniuc au menționat că pe parcursul ultimelor luni, sunt înregistrate tot mai multe plângeri din partea cetățenilor, care invocă faptul că deseori sunt stopați de agenții de patrulare fără a li se explica motivul.

„Vom întreprinde acțiuni împreună cu IGP și cu INP care vor duce la stoparea acestor abuzuri de care s-a vorbit, în special e vorba despre dezvoltarea unor procese operaționale standard, care vor impune inspectorii, în cazul când stopează un automobil, să explice șoferul cauza stopării. Această procedură e prevăzută și în legislație. Toți angajații noștri, imperativ, au obligațiunea de a explica de ce au oprit șoferu”, a mei specificat Ministrul de Interne.

Jizdan a mai făcut un apel și către șoferi și i-a îndemnat să dea dovadă de respect față de angajații poliției, dar și să sesizeze problemele pe care le atestă în trafic.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram