Ministrul de Interne, Alexandru Jizdan, a menționat astăzi în cadrul unei conferințe de presă că agenții de patrulare nu au voie să oprească șoferii fără motiv. Conferința a fost organizată după ce ieri, președintele PD, Vlad Plahotniuc a declarat că este nemulțumit de activitate polițiștilor care asigură ordinea publică.

Deși în deschiderea conferinței a menționat că aceasta este organizată după interesul sporit pentru acest subiect după declarațiile făcute de Plahotniuc, atunci când a fost întrebat de jurnaliști de ce MAI oferă aceste informații la indicația președintelui PD, Jizdan a menționat că conferința nu a fost coordonată între MAI și politic: „A fost o sugestie a domnului Plahotniuc. Dacă nu era interesul sporit al cetățenilor, poate că nici nu ieșeam cu această conferință de presă”.

Atât Jizdan, cât și Plahotniuc au menționat că pe parcursul ultimelor luni, sunt înregistrate tot mai multe plângeri din partea cetățenilor, care invocă faptul că deseori sunt stopați de agenții de patrulare fără a li se explica motivul.

„Vom întreprinde acțiuni împreună cu IGP și cu INP care vor duce la stoparea acestor abuzuri de care s-a vorbit, în special e vorba despre dezvoltarea unor procese operaționale standard, care vor impune inspectorii, în cazul când stopează un automobil, să explice șoferul cauza stopării. Această procedură e prevăzută și în legislație. Toți angajații noștri, imperativ, au obligațiunea de a explica de ce au oprit șoferu”, a mei specificat Ministrul de Interne.

Jizdan a mai făcut un apel și către șoferi și i-a îndemnat să dea dovadă de respect față de angajații poliției, dar și să sesizeze problemele pe care le atestă în trafic.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!