/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Șomerii care primesc ajutor social de la stat vor fi obligați să presteze diferite munci în folosul comunității

19 octombrie 2017, ora 08:08

Astfel, tipul lucrărilor, calcularea numărului de ore, evidența și controlul activităților de interes comunitar urmează a fi stabilite de Guvern, însă orele de prestare a acestor activități se vor calcula proporțional cuantumului ajutorului social de care beneficiază familia, dar nu va depăși 40 ore pe lună.

Conform documentului, excepție vor face familiile, pentru care suma stabilită a ajutorului social este de până la inclusiv 30% (288lei) din nivelul venitului lunar minim garantat sau șomerii din cadrul familiilor beneficiare care se află în una din situațiile ce nu permite antrenarea în activități de interes comunitar.

Pentru îndeplinirea activităților de interes comunitar primarul va trebui să întocmească anual un plan de acţiuni de interes comunitar, să ţină evidenţa persoanelor care efectuează aceste activități și a orelor efectuate și să afişeze lunar, la sediul propriu, planul de acţiuni de interes local pe luna în curs, precum şi situaţia activităţilor efectuate în lunile anterioare, etc.

Menționăm că includerea activităților de interes comunitar, în programul de ajutor social, este o nouă abordare în asistența socială, asigurând trecerea de la soluțiile învechite de tip pasiv la cele active, practici aplicate în multe țări cum ar fi: România, Lituania, SUA, Bulgaria și va avea impact socio-economic prin prisma incluziunii sociale a șomerilor beneficiari de prestația de ajutor social și concomitent va spori valorificarea potențialului uman.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram