/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

Atacul lui Dodon la adresa CC, condamnat de Asociația Justiției Constituționale a Statelor din Regiunea Mării Negre și Baltice

20 octombrie 2017, ora 06:20

„În conformitate cu principiul statului de drept, în orice stat democratic Constituția, inclusiv jurisprudența Curții Constituționale, sunt obligatorii pentru toate persoanele fizice, instituțiile și autoritățile statului. Curtea Constituțională garantează supremația Constituției, această garanție reprezentând o valoare fundamentală constituțională. Acest lucru poate fi realizat numai dacă Curtea Constituțională este cu adevărat independentă. Prin urmare, autoritatea Curții Constituționale, și în special competența sa exclusivă de a interpreta în mod oficial Constituția, trebuie să fie respectate de toate instituțiile și funcționarii de stat, inclusiv de șeful statului”, se menționează într-un mesaj semnat de către Președinte în exercițiu al Asociației Justiției Constituționale a Statelor din Regiunea Mării Negre și Baltice, Președinte interimar al Curții Constituționale a Ucrainei, Președinte al Curții Constituționale a Georgiei și Lituaniei.

BBCJ își exprimă susținerea pentru Curtea Constituțională a Republicii Moldova și consideră inadmisibilă orice acțiune a autorităților de stat și a demnitarilor care subminează bazele democrației și ale statului de drept, autoritatea Curții Constituționale, încalcă independența acesteia și, prin urmare, sunt inacceptabile într-un stat democratic.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram