/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

Proiectul de lege privind abuzurile asupra mediului de afaceri, susținut politic de PDM, discutat la Consiliul Economic

missing
20 octombrie 2017, ora 10:27

Potrivit unui comunicat al ministerului Justiției inițiativa legislativă vizează reglementări noi pentru anumite categorii de infracțiuni din domeniul economic și urmează a fi incluse în Codurile: Contravențional, Penal, și de Procedură Penală.

„Modificările Codului Penal din ultimii ani au impus măsuri punitive, acestea împreună cu multiplele sancțiuni prevăzute de norme din Codul Fiscal, Vamal, constrâng excesiv condițiile pentru dezvoltarea afacerilor și duc la blocaje, ce reduc inclusiv din atractivitatea pentru investitorii străini. Astfel, sunt propuse intervenții în lege pentru anumite categorii de infracțiuni ușoare, cu scopul de a reduce pedeapsa și nu de a o exclude”, se arată în comunicatul emis.

De asemenea, proiectul de lege prevede remedii pentru ca agenții economici să poată recunoaște vinovăția pentru infracțiunea comisă, înlătura consecințele acesteia și achita la buget sancțiuni pecuniare. Modificările mai vizează competențele organelor de control ce vor deveni organe constatatoare, restricții pentru efectuarea perchizițiilor, sechestrelor, reducerea sancțiunilor privative de libertate și creșterea celor pecuniare.

În comunicatul emis se notează că la discuții au participat autorii acestuia, membri ai Consiliului Economic, reprezentanții asociațiilor de business și ai instituțiilor statului – Serviciul Fiscal, Vamal, Protecției Consumatorilor, Uniunii Transportatorilor ș.a. Aceștia au salutat inițiativa și au formulat mai multe propuneri.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram