Cauza accidentului auto, în care au decedat șase pietoni, este participarea șoferiței la o cursa ilegală de mașini. Despre acest lucru a a scris pe pagina sa din Facebook deputatul Radei Supreme și consilierul din cadrul Ministrului Afacerilor Interne al Ucrainei, Anton Gerashchenko.

Potrivit lui, tânăra care se afla la volanul automobilului Lexus nu a încercat să încetinească înainte de a se ciocni cu o altă mașină, după care dat în mulțimea de pietoni.

Gerashchenko a remarcat că detaliile accidentului au început să se clarifice după vizionarea videoclipului de pe camerele de supraveghere care au surprins mașina înainte de accident și momentul incidentului. „După ce astăzi, furnizorul de internet din Kharkiv „Triolan” a postat un video de la camerele sale de supraveghere instalate vizavi clădirea unde a avut loc incidentul, acum totul a devenit clar. Lexusul participa la o cursă ilegală de mașini”, a scris el.

Oficialul ucrainean a adăugat că în momentul de față, în cadrul anchetei urmează să fie stabilită identitatea șoferului celei de-a doua mașini care a participat la cursă.

Autoarea accidentului în urma căruia șase persoane au decedat, iar alte șase s-au alese cu diverse traumatisme, este Aleona Zaitseva de 20 de ani, sora fostului procuror adjunct al regiunii Cherkassy și fiica adoptivă a omului de afaceri din Harkov, Vasili Zaitsev. Actualmente acesta ea este arestată.

Gerashchenko a menționat că, în ultimii doi ani, tânăra a fost reținută de opt ori de către poliția de patrulare din Harkov pentru încălcarea regulilor de circulație. Potrivit oficialului, aceasta a depășit viteza admisă, a condus la lumina roșie a semaforului și a încălcat regulile de parcare.

Reamintim că, miercuri noaptea, în orașul ucrainean Harkov, un SUV a intrat într-o mulțime de oameni, iar în urma incidentului șase persoane au decedat, iar alte cinci s-au ales cu diverse traumatisme.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!