/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

/DOC/ Ce averi au candidații admiși la proba scrisă pentru funcția de vicepreședinte al ANI

missing
24 octombrie 2017, ora 13:18

Talmaci Francisco este specialist principal al Direcției sinteză, asistență juridică și control al Inspecției Financiare, numit prin ordinul Inspecției Financiare din 29.12.2016. Anterior acesta a ocupat funcția de șef adjunct al secției analitice în cadrul Centrului Național Anticorupție.

Potrivit declarației de avere și interese semnată de Talmaci la 23 martie 2017, acesta a ridicat un salariu de peste 238 de mii de lei. Tot de la CNA a primit și o indemnizație în valoare de aproximativ 180 de mii de lei. În 2017 acesta și-a procurat și un automobil de marca BMW de 15 mii de lei, iar soția acestuia a vândut o mașină de 220 de mii de lei. Acesta mai deține cote părți din câteva terenuri agricole, extravilane și intravilan. Totodată, mai are și cote parte de la două apartamente, un garaj și o casă de locuit.

Cel de-al doilea concurent este Lilian Chișca. Menționăm că acesta a candidat și la funcția de președinte al Autorității, însă cu câteva zile înainte de începerea testărilor s-a retras din concurs. Chișcă are 36 de ani și a a deţinut funcţia de şef al Direcţiei control al veniturilor şi proprietăţilor de la CNI. Are studii juridice, anterior activând ca şi consultant în cadrul Camerei de Licenţiere din Moldova, apoi la CNA în calitate de inspector superior. Atunci când a fost constituită CNI, Chişcă a fost angajat în calitate de consultant în cadrul Direcţiei pe care o conduce în prezent. Familia lui Lilian Chişcă deţine un apartament de peste 107 m. p., achiziţionat în anul 2011. De asemenea, Chișcă deține și un automobil de marca Mercedez Benz E220 din 2009.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram