/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

Oficial! Eugen Sturza, ministru al Apărării. Candu „Numirea de azi s-a realizat printr-o procedură specială, unică”

missing
24 octombrie 2017, ora 13:11

„Vă doresc un mandat de succes la conduc Ministerului Apărării. Numirea de azi s-a realizat printr-o procedură specială, unică și printr-o soluție juridică excepțională din cauza refuzului președintelui Republicii Moldova de a accepta propunerea prim-ministrului și a Guvernului. Sper că prin numirea de azi, se pune capăt acestei crize instituționale și constituționale”, a declarat Andrian Candu.

Prim-ministru i-a urat lui Sturza bun venit în echipa guvernamentală și că îi pare bine că s-a pus capăt unei incertitudini care a durat prea mult în Republica Moldova: „Sunteți într-o perioadă de reformare a armatei, iar sarcinile care stau în fața dvs sunt complexe”.

Eugen Sturza a ținut să le mulțumească la rândul său pentru încrederea acordată și a menționat că își dorește ca Republica Moldova să se transforme dintr-un consumator de securitate, într-un furnizor. Acesta și-a pus drept scop completarea efectivului armatei și instruirea acestuia, precum și dotarea tehnică și cu armament. O altă prioritatea este profesionalizarea armatei, temă la care însă va reveni.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram