/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Un cuplu din Chișinău, suspectat de trafic de ființe umane. Racolau persoane și le impuneau să cerșească

24 octombrie 2017, ora 13:34

Ca urmare a investigațiilor s-a stabilit că de patru luni, suspecții împreună cu alte persoane neidentificate, aflându-se pe teritoriul mun. Chișinău, profitând de vulnerabilitatea victimelor, exploatau persoane pentru practicarea cerşetoriei.

În acest sens, suspecții au recrutat și adăpostit două persoane social vulnerabile cu deficiențe fizice, care zilnic erau transportate în locurile aglomerate de pe străzile din Capitală, unde erau impuși să practice cerșitul.

Timp de o zi, victimele acumulau circa 400-500 de lei fiecare, ulterior banii erau luaţi de către suspecți și utilizați în scopuri personale.

La moment, femeia se află în arest preventiv pentru 30 de zile, iar bărbatul i-a fost atribuit statut de învinuit și cercetat în stare de libertate.

În acest caz a fost inițiată o cauză penală în baza art. 165 alin. 2 Cod Penal al RM. Conform legislației în vigoare, persoanele culpabile de „Traficul de ființe umane” riscă de la 7 la 15 ani.

De asemenea, polițiștii întreprind măsuri operative de investigații, întru stabilirea tuturor circumstanțelor și persoanelor implicate.

Poliția intervine cu un apel către cetățeni, dacă observați persoane care cerşesc și vă par suspecte anunțați imediat Poliția.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram