/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Două mașini și un scuter, căutate de Interpol, reținute la frontieră. Trei moldoveni au încercat să le introducă în țară

25 octombrie 2017, ora 15:13

În dimineața zilei de miercuri, polițiștii au reținut un Wolkswagen, înmatriculat în Bulgaria, motiv a servit asigurarea auto Cartea Verde și revizia tehnică, ambele cu semne vădite de falsificare. La volanul mașinii se afla un cetățean al R. Moldova și României de 26 de ani. Din spusele șoferului mașina a fost procurată în România, nu a reușit să verifice valabilitatea documentelor, încrezându-se în fostul proprietar care le-a perfectat.

Un alt caz s-a înregistrat marți, 24 octombrie, când în punctul de trecere Leușeni s-a apropiat un bărbat cu dubla cetățenie, moldovenească și românească, la volanul unui Mini ONE cu numere de înmatriculare germane. Din cauza unor suspiciuni, poliția a efectuat un control suplimentar și au constatat că maşina era data în căutare internațională, conform bazei de date a Interpol. Bărbatul de 44 de ani a declarat angajaților Poliției de Frontieră că nu ştia nimic despre faptul că automobilul este dat în căutare, deoarece transportul nu-i aparține, dar este al firmei în care lucrează.

Un al treilea caz, s-a înregistrat în dimineața zilei de 24 octombrie. Un tânăr de 27 de ani cu dubla cetățenie, a R. Moldova și României, care însoțea un scuter înmatriculat în Franța, s-a prezentat pentru formalitățile de trecere a frontierei de stat. În urma controlului, s-a stabilit că mijlocul de transport este inclus în baza de date Interpol, semnalat ca fiind furat de pe teritoriul Republicii Franceze. În declarații tânărul a precizat că nu cunoaște despre cele depistate, mai mult achiziționase motocicleta de la un cetățean român, stabilit în Franța, ultimul dându-i asigurări de legalitatea actelor pentru transportul procurat.

În toate cazurile, mijloacele de transport au fost indisponibilizate pe teritoriul punctului de trecere Leușeni, până la finalizarea cercetărilor și luarea măsurilor legale ce se impun.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram