/FOTO/ Explozie la Kiev. Un om a murit, iar printre răniți este un parlamentar și un analist politic

26 octombrie 2017, ora 10:01

Bilanțul provizoriu al victimelor a fost anunțat de un reprezentant al ministerului ucrainean de interne. Au fost patru răniți, dintre care unul — un bărbat de aproximativ 30 de ani — nu a putut fi salvat.

Doi dintre răniți sunt deputatul Ihor Mosiciuc și analistul politic Vitali Bala, a scris în rețeaua Facebook consilierul Zorian Șkiriak din ministerul de interne. „Ambii au fost duși rapid la spital și primesc îngrijiri medicale”, a adăugat el. El a precizat că anchetatorii se află deja la locul incidentului și că aparent o motocicletă a fost aruncată în aer la intrarea într-un post de televiziune.

Mosiciuc este membru al Partidului Radical, de opoziție. Biroul său de presă a comunicat că viața sa nu este în pericol din cauza rănilor suferite.

La ora 19.05 GMT, autoritățile au fost informate că un autovehicul a explodat în cartierul Solomenski din Capitala ucraineană, a declarat Oksana Blișcik, purtătoare de cuvânt a poliției. Ea nu a oferit nicio informație privind eventualii suspecți sau motivul unui posibil atac.

Deputatul radical Evhen Deidei a publicat pe Facebook fotografii cu o motocicletă arsă în fața unui vehicul lovit de explozie și a comentat: „După daunele produse automobilului și găurile de schije din uși, puterea exploziei a fost destul de mare. (…) E mult sânge pe scări, unde se afla Ihor în momentul exploziei”.

Foto: Facebook/Оксана Блищик

Foto: Facebook/Оксана Блищик

Foto: Facebook/Оксана Блищик

Foto: Facebook/Оксана Блищик

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram