/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

/VIDEO/ „Uniunea Europeană și-a învățat lecția”. Johannes Hahn: UE va susține cetățenii, nu guvernarea

missing
27 octombrie 2017, ora 15:48

„Noi ne-am învățat lecția – pe viitor vom face așa ca oamenii să simtă de ce facem anumite lucruri. Percepția nu ar trebui să mai fie niciodată că susținem guverne. Noi susținem cetățenii și încercăm să-i ajutăm – investind în infrastructură, în interconexiuni energetice pentru a reduce dependența energetică și politică și a reduce prețurile. Investim în construcția drumurilor și vrem să îmbunătățim sistemului judiciar”, a menționat Johannes Hahn.

Oficialul european a precizat ca UE va continua să coopereze cu Guvernul de la Chișinău, dar va „condiționa strict” oferirea asistenței macrofinanciare prin „reforme reale și în interesul cetățenilor” și numai după ce va vedea beneficiile setului de legi referitoare la sistemul electoral mixt. Potrivit lui, șansa ca o extindere a UE să aibă loc în viitorul previzibil este foarte mică, dar a spus că „lucrurile se pot schimba”. De asemenea, Johannes Hahn le-a cerut autorităților de la Chișinău să gestioneze corect așteptările oamenilor.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram