Ziarul independent rusesc Novaya Gazeta vrea să își înarmeze jurnaliștii pentru a le asigura siguranța

27 octombrie 2017, ora 06:25

„Dacă statul nu este gata să ne apere, ne vom apăra singuri”, a declarat pentru AFP redactor-șef adjunct de la Novaya Gazeta, Sergei Sokolov.

„Atunci când jurnaliștii sunt lipsiți de apărare în fața arbitrariului care face legea pe stradă și a neglijenței forțelor de ordine, nu există o altă soluție”, a indicat el.

Redactorul-șef adjunct de Eho Moskvî, Tatiana Felguenhauer, 32 de ani, a fost înjunghiată luni, în redacție, de un bărbat care părea dezechilibrat, într-un context în care unii jurnaliști denunță un climat „de ură” împotriva vocilor critice la adresa puterii de natură să încurajeze asemenea acte.

„Voi înarma redacția. Nu am altă cale. Am fost vizați de multe tentative de asasinat”, a declarat rectorul-șef de Novaya Gazeta, Dmitri Muratov, pentru Eho Moskvî.

Novaya Gazeta este o publicație care anchetează subiecte sensibile, de la corupție la participarea soldaților ruși în conflictul armat din Ucraina trecând prin persecuțiile împotriva homosexualilor din Cecenia.

Șase jurnaliști și colaboratori ai ziarului au fost uciși de la crearea acestuia în 1993.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram