Platforma Demnitate și Adevăr (DA) susțin că participanții la protestul organizat în ianuarie 2016 de partidul democrat au fost aduși contra sumei de bani de aproximativ trei milioane de lei. Declarația a fost făcută de Andrei Năstase în cadrul unei conferinţe de presă organizate de Platforma DA.

„Noi am intrat în posesia unui document, care face parte dintr-un dosar mai amplu privind mafia de la guvernare. Acest act demonstrează cum în ianuarie 2016, în acest scuar au fost aduşi oameni contra 2 800 993 de lei. Banii au fost folosiţi doar pentru ca nişte oameni necăjiţi să vină aici să facă figuraţii pentru acest individ care a batjocorit o ţară întreagă. Iată cum acest individ, care deţine peste 90 la sută din televiziune, ne minte, spunându-ne că oamenii vin să-l sprijine”, a declarat Andrei Năstase, liderul Platformei DA.

Alexandru Slusari, vicepreşedintele Platformei DA, a menționat că în dorința de a deveni prim-ministru Plahotniuc a aruncat în vânt peste 3000 de pensii.

După prezetarea probelor, liderul Platformei DA a ai declarat că aceşti bani nici nu au ajuns la oamenii care au fost aduşi forţat la manifestaţia din 2016.

Contactat de TV8, purtătorul de cuvânt al PDM, Vitalie Gamurari, susține că partidul nu a achitat nimic pentru organizarea acestui protest.