Fostul președinte al Georgiei, Mihail Saakashvili a fost invitatul emisiunii „Politica cu Natalia Morari” în cadrul căreia acesta a declarat că Vladimir Plahotniuc și Petro Proshenko lucrează împreună și deși se declară anti-ruși, cei doi lucrează cu partenerii de la Moscova, ambii având același scop.

„Pentru Poroșenko, Plahotniuc este un exemplu demn de urmat, fiindcă vrea să facă același lucru în Ucraina. Mai exact, să controleze toată puterea, mass-media și mediul de afaceri”, a menționat Saakașvili.

Fostul guvernator al regiunii Odessa a mai declar că Plahotniuc s-a simțit bine cu partenerii ruși: „Oligarhii sunt din același aluat ca oligarhii lui Putin. Ei nu se simt confortabil în Europa, se simt bine în așa-zisa lume rusească”.

Acesta a mai subliniat că Poroșenko era înainte prieten cu Plahotniuc și că cei doi s-au înțeles între ei că Saakașvili le este un dușman comun: „Trebuie să o terminăm cu oligarhia în spațiul CSI. Cred că lupta va începe cu Ucraina, dar va atinge și celelalte țări”.

Emisiunea integrală poate fi urmărită AICI.