Aproape 3 milioane de lei - atât l-ar fi costat pe Vlad Plahotniuc apariția pe scările Teatrului de Operă și Balet acum un an, la mitingul în susținerea candidaturii sale la funcția de prim-ministru. Datele au fost prezentate de liderii Platformei DA, care au adus astăzi cu ei și umbrelele – umbrele simple, nu antiglonț așa cum a venit atunci democratul în fața mulțimii. Deși cei din Platforma „DA” au prezentat ca probă un document cu semnăturile mai multor democrați și sumele primite, purtătorul de cuvânt al PDM spune că partidul nu a cheltuit nici un ban pentru manifestația din ianuarie 2016.

„Pe data de 13 ianuarie în acest scuar au fost aduși mai mulți oameni contra unei sume de 2 milioane 800 de mii de lei. Doar pentru ca niște oameni necăjiți, fiindcă că sunt bugetari, fie că sunt șomeri, să vină aici în calitate de figuranți”, susține Andrei Năstase, președinte PPDA.

Documentul prezentat astăzi ar conține semnăturile mai multor lideri locali de partid, care confirmă numărul de persoane aduse la manifestație și suma de bani care ar fi fost achitată. Liderii Partidului Platforma DA spun că dețin și alte probe.

„Aceștia oameni trebuie să-și pună întrebarea: va avea Plahotniuc loc pentru ei în elicopter, în avionul charter atunci când un procuror liber va ocupa postul de procuror general?”, se mai întreabă Năstase.

Reprezentanții PPDA și-au luat cu ei și umbrelele, pentru a ironiza pe seama lui Vlad Plahotniuc, ai cărui bodygarzi l-au apărat la mitingul de atunci cu umbrele antiglonț. Democrații spun că s-au obișnuit cu acuzațiile opoziției, menționând că nu au cheltuit nici un bănuț.

„- Care este poziția altor partide, sta ține deja de dânșii.
– Deci, pe acest protest, PDM nu a cheltuit niciun ban?
– Nu a cheltuit. Poate organizatorii, care au participat din contul lor. Dar aceștia nu sunt banii partidului”, a declarat pentru TV8 Vitalie Gamurari, purtător de cuvânt PPDA.

Pe 13 ianuarie 2016, PDM a organizat un miting de suținere a candidaturii lui Vlad Plahotniuc pentru funcția de premier. După ce președintele de atunci, Nicolae Timofti, i-a respins candidatura, invocând motive de integritate, la funcția de premier a fost înaintat Pavel Filip, care, din cauza protestelor, a fost învestit noaptea, în spatele cordoanelor de poliție.