/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Vot final în Congres și exerciții NATO. Preotul de la înmormântarea lui Navalnîi, pedepsit

/VIDEO/ Oligarhia, cancerul democrației. Saakașvili: „Plahotniuc este un model pentru Poroșenko”

missing
31 octombrie 2017, ora 17:18

„Plahotniuc și Poroșenko lucrează împreună. Deși se declară împotriva Rusiei, ei colaborează foarte bine cu partenerii lor de la Moscova și ambii au același scop. Pentru Poroșenko, Plahotniuc este un model de urmat. El vrea să facă același lucru în Ucraina – să controleze toată puterea, mass-media și mediul de afaceri. Plahotniuc s-a simțit bine cu partenerii ruși. Oligarhii sunt făcuți din același aluat ca și oligarhii lui Putin. Ei nu se simt confortabil în Europa – se simt bine în așa-zisa „lume rusească”, a declarat Mihail Saakashvili în cadrul emisiunii „Politica cu Natalia Morari”.

„Cuvintele care sunt spuse de un politician care este în conflict cu liderul de la Kiev, cred că ține de domeniul lor și chiar n-aș fi vrut să comentez”, a menționat Vitalie Gamurari, purtător de cuvânt PDM.

În aceste condiții, Mihail Saakașvili spune că lupta împotriva oligarhiei trebuie să fie una comună – a Ucrainei și Moldovei. Cum oligarhii se înțeleg pe la spate, așa și oamenii ar trebui să se unească și să găsească metode de luptă.

„Alegerile au loc dintr-o formalitate. Oligarhii se înțeleg pe la spatele nostru, interesele lor sunt evidente, se măsoară în bani. Interesele noastre se măsoară în dorința de a trăi mai bine și de a crea un viitor mai bun pentru copii. Așa cum se înțelege mafia, și societatea trebuie să se înțeleagă și să lupte”, susține fostul președinte al Georgiei.

„PDM este o demonstrație că am vorbit despre vectorul european al Republicii Moldova și despre relațiile strategice cu SUA, în contextul în care suntem supuși la o propagandă rusească sau încercarea de a schimba vectorul european al Republicii Moldova”, a menționat Gamurari, contactat telefonic de TV8.

Mihail Saakașvili a fost președinte al Georgiei, iar, ulterior, guvernator al regiunii Odessa. Georgia a cerut Ucrainei arestarea și extrădarea lui Saakasvili, acesta fiind acuzat la Tbilisi de abuz de putere. Urmare a unor acțiuni dure întreprinse de Saakașvili, împotriva unor scheme de corupție, care funcționau la Odessa, prietenia între Poroșenko și Saakașvili s-a terminat brusc. În cele din urmă, liderul de la Kiev i-a retras cetățenia lui Saakașvili, acesta devenind apatrid. Acum fostul președinte georgian conduce un partid de opoziție din Ucraina, concentrat preponderent pe demascarea schemelor de corupție.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram