Peste 300 de sportivi din 5 țări se vor confrunta pe parcursul a două zile la un turneu inedit de taekwondo, desfășurat la complexul sportiv „Futsal Arena FMF”, din Ciorescu. Competiția, care este organizată de ambasadorul Coreei de Sud în parteneriat cu Federația Moldovenească de Taekwondo, este de nivel internațional și are drept scop popularizarea acestui gen de sport în Republica Moldova și descoperirea noilor talente.

Festivitatea de deschidere a Cupei Ambasadorului Coreei de Sud la taekwondo, a fost una spectaculoasă – cu specific moldovenesc, dar și sud-coreean. Ceremonia a culminat cu un masterclass la taekwondo al sportivilor sud-coreeni.

La competiția din acest an vor concura peste 300 de sportivi din 5 țări. Reprezentanții Moldovei spun că asemenea competiții sunt binevenite, mai ales pentru noi experiențe.

„Este foarte important, întrucât vin sportivi din alte țări, află că există așa țară ca Moldova, că este un nivel înalt al organizării”.

Oaspetele de onoare al competiției a fost ambasadorul Coreei de Sud în Moldova, principalul organizator al turneului. Potrivit lui, acest gen de sport dezvoltă și alte calități decât cele fizice.

„Taekwondo nu dezvoltă numai autoapărarea – dezvoltă valorile, cum ar fi patriotismul, încrederea în sine, de aceea cel care dispune de aceste valori, el sau ea, joacă un rol important în dezvoltarea societății”, susține ambasadorul Coreei de Sud în Moldova.

Iar vicepreședintele Federației Moldovenești de Taekwondo susține ca are planuri mari în ceea ce privește organizarea turneului pe viitor.

„Noi vrem ca acest turneu să aibă perspectivă, să aibă o dezvoltare rezonabilă, deoarece sportivii aici puncte în raiting nu acumulează, dar cu toate astea este o pregătire de turneele viitoare”, spune Valentin Conev.

Cupa Ambasadorului Coreei de Sud la taekwondo din acest an este organizată în cinstea jubileului de 25 de ani de la stablirea relațiilor diplomatice dintre Moldova și Coreea de Sud. Turneul se află la cea de-a 8-ta ediție, iar anul acesta a găzduit participanți din Belarus, Rusia, Ucraina,România și Moldova.