Un tânăr de 26 de ani, originar din Bălți, a fost reținut de poliție pentru 72 de ore, fiind bănuit de jaf. Potrivit poliției bărbatul l-ar fi jefuit pe un bărbat de 36 de ani.

Incidentul a avut loc pe bd. Dacia din sectorul Botanica în jurul orei 20.30, când victima se deplasa spre domiciliu. Atacatorul s-ar fi apropiat neobservat din spate şi l-ar fi deposedat forţat de telefonul mobil de model „Samsung Galaxy J5” şi portmoneul cu bani. Potrivit victimei prejudiciul cauzat ar fi de aproximativ 8 000 lei.

Bănuitul nu era angajat în câmpul muncii şi este suspectat că ar mai fi fost implicat şi în alte cazuri analogice înregistrate pe teritoriul Capitalei. El a fost reţinut pe un termen de 72 de ore şi este cercetat penal pentru jaf. Totodată poliţiştii urmează identifice persoana care ar fi procurat telefonul de la bănuit şi să fie reîntors proprietarului.

Conform legislaţiei penale în vigoare bănuitul riscă o pedeapsă cu amendă în mărime de la 11 000 lei la 17 000 lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore sau închisoare de la 2 la 5 ani.