/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Voronin așteaptă explicații și scuze publice de la Jizdan pentru că i-a interzis unui jurnalist rus să vină la Chișinău

31 octombrie 2017, ora 09:21

„Nici un om cu judecată sănătoasă nu va putea să creadă că Mihail Deleaghin nu a fost în stare să explice motivul sosirii sale la Chișinău. Cu atât mai mult că dumnealui a prezentat polițiștilor și varianta tipărită a invitației pe care a primit-o din partea PCRM. Prin urmare, această revoltătoare interzicere de a-l lăsa să intre în Moldova pe savantul rus a fost nu altceva decât un act îndreptat împotriva PCRM, care, după cum se știe, este un partid parlamentar”, se menționează în scrisoare.

Președintele PCRM apreciază cele întâmplate ca „un demers revoltător și impertinent de discreditare a imaginii țării noastre, de de insultare directă nu numai a cunoscutului savant rus, ci și a tuturor organizatorilor și participanților la conferința internațională sosiți la Chișinău din 15 țări ale Europei”.

„Trezește indignare și faptul că structurile de forță ale țării, inclusiv sub nemijlocita Dumneavoastră conducere, se antrenează în „vânătoarea de vrăjitoare”, bătându-și joc de cetățeni, savanți și jurnaliști, care nu prezintă nici un pericol pentru țara noastră, în timp ce în republică vin fără a fi sancționați dușmani deschiși ai statului nostru, cum ar fi Traian Băsescu, Alex Grigorievs și alții care în mod deschis cheamă la lichidarea Republicii Moldova și care se amestecă activ în politica țării noastre, jignesc poporul nostru și nu recunosc statalitatea noastră”, se mai declară în textul mesajului.

În calitate de deputat în Parlament și conducător al PCRM, Voronin a solicitat să îi fie prezentate în formulă scrisă toate împrejurările privind această situație și cauzele pentru care lui Deleaghin i-a fost interzisă intrarea în Moldova. Voronin mai insistă ca Alexandru Jizdan, în calitate de ministru al MAI, să își ceară scuze în mod public de la Deleaghin: „Și, principalul, domnule Jizdan, Dumneavoastră sunteți obligat să respectați strict Legea și Jurămîntul, ci nu să vă supuneți unor politicieni obraznici, care au ajuns la guvernare pe căi neconstituționale”.

Deleaghin a menționat pentru presa rusă că a fost întrebat cine l-a invitat în Moldova, unde va locui și cine este el în Rusia: „Când a aflat că voi participa cu un discurs, m-a întrebat dacă nu am textul și m-a întrebat dacă poate să îl fotografieze. Eu am accepat pentru că aspir la difuzarea maximă a adevărului”. Jurnalistul mai susține că nu i s-a comunicat motivul interzicerii de a intra în țară.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram