/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/VIDEO/ Botezul care a șocat România! Un preot nervos a scufundat violent un bebeluș în cristelniță

01 noiembrie 2017, ora 11:38

Preotul nu vede nimic rău în ce a făcut, spunând că a respectat întocmai canoanele bisericești. Îl enervase dascălul, menționează Debraila.ro: Eram supărat pe dascăl. I-am reproșat în cuvinte, nu numai în priviri. I-am spus că putea să mă ajute și el…”, a explicat parohul de la „Sfinții Împărați”.

De cealaltă parte, prima reacție din interiorul Bisericii Ortodoxe a venit de la Patriarhie, prin vocea purtătorului de cuvânt. Într-o declarație oferita DEBRAILĂ.RO, Vasile Bănescu descrie imaginile ca fiind „teribile și regretabile”, invitând Arhiepiscopa Dunării de Jos să demareze o anchetă în acest caz.

„Preotul iese în evidență prin gesturi nepotrivite, improprii unui preot care oficiază Sf. Taina a Botezului, gesturi lipsite de delicatețe, total neadecvate când este vorba despre un copil atât de mic. (…) Există grade de sancționare ale unui cleric, pornindu-se de la mustrare, care nu-i puțin lucru, până la mutarea disciplinară într-o altă parohie și până la trimiterea profetului într-o mănăstire pentru a se pocăi și, evident, caterisirea. Vom urmări cazul cu mare atenție”, a concluzionat purtătorul de cuvânt al Patriarhiei.

Filmarea cu bebelușul bruscat de preot a stârnit controverse pe Internet. Cazul a intrat și în atenția polițiștilor care s-au autosesizat în acest caz.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram