/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 755: Sancțiuni UE și tancuri binecuvântate de preoți. Colaborator al Ambasadei Ruse, interzis în Moldova

/DOC. FOTO/ Terenul pe care Mitropolia vrea să ridice Casa Parohială aparține secretarului mitropolitan, Vadim Cheibaş, și soției sale

02 noiembrie 2017, ora 14:12

Soții Cheibaș au intrat în posesia lotului de teren cu suprafața de 93 mp în aprilie 2015, prin intermediului unui contract de vânzare/cumpărare care a fost întocmit la data de 31 martie 2015, la două zile diferență lotul este înregistrat la cadastru pe numele soților Cheibaș.

Cei doi soți ar fi intrat în posesia lotului procurându-l de la „Termocom”, după ce instituția a intrat în faliment și a scos la vânzare mai multe terenuri și spații la licitație. Nu se cunoaște însă care a fost prețul de procurare a acestuia, însă cel de vânzare se ridica la acea perioadă la peste 600.000 de lei.

Contact de nenumărate ori de tv8, secretarul nu a răspuns la apel, iar ulterior ne-a spus că nu vrea să discute acest subiect la telefon.

Vom reveni cu poziția secretarului mitropolitan, Vadim Cheibaş, în cadrul jurnalului de la ora 19.00.

Potrivit Mitropoliei Moldovei, această construcție va fi destinată preoților, personalului auxiliar și enoriașilor Catedralei pentru necesitățile de cult. „Edificarea casei parohiale în cadrul Complexului Catedralei este o necesitate pentru instituția de cult, în vederea deservirii acesteia, pentru că în prezent Catedrala nu dispune de spaţii auxiliare”, se menționează într-un comunicat de presă remis de instituție.

Clădirea va fi amplasată în locul Staţiei de Pompare nr. 1, ce urmează a fi lichidată și va mai găzdui:

– un paraclis încorporat cu baptisteriu, destinat săvârșirii Ierurgiilor absolut necesare ciclului liturgic.
– o bibliotecă de carte ortodoxă.
– o veșmântărie (garderoba veșmintelor bisericești), prescurăria, depozitele pentru consumabile.
– o sală polivalentă destinată organizării școlii duminicale și a altor activități extra-parohiale.
– o sală pentru repetiții corale pentru corurile Catedralei, atât cel format din profesioniști, cât și cel de copii.

În demisolul clădirii vor fi amenajate încăperile auxiliare activității gospodărești.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram