/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spitale evacuate! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

Doing Business: Republica Moldova a urcat 21 poziții la indicatorul „Lansarea afacerii”

missing
02 noiembrie 2017, ora 12:47

Potrivit ratingului, țara noastră se situează pe locul 44 din 190 de state. În fruntea clasamentului se află Noua Zeelandă, în ceea ce privește vecinii noștri Republica Moldova este urmată în clasament de România care a ocupat poziția 45, iar Ucraina este și mai jos ocupând poziția de 76.

Menționăm că Consiliul Economic de pe lângă prim-ministrul R. Moldova notează că reformele inițiate în acest an vor fi luate în calcul la elaborarea clasamentului pentru anul 2019. Astfel, echipa Doing Business va monitoriza implementarea mai multor reforme printre care: raportarea unificată pentru agenții economici, modificările legislative privind birourile istoriilor de credit, aprobarea tacită pentru acte permisive și sancționarea funcționarilor publici pentru încălcarea prevederilor reformei privind emiterea actelor permisive.

Una dintre cele mai semnificative reforme a fost realizată în domeniul construcțiilor, unde au fost excluse 18 din 28 de proceduri. Până la reformă antreprenorii din sector erau nevoiţi să aştepte 276 de zile pentru a obţine actele necesare pentru începerea şi darea în exploatare a construcţiei. Echipa Doing Business va monitoriza îndeaproape implementarea acestei reforme pe parcursul anului viitor, astfel încât rezultatele ei să fie reflectate în clasamentul pentru anul 2019.

Doing Business este un clasament internaţional efectuat de Banca Mondială și reprezintă o carte de vizită la capitolul climat investițional. Cu cât poziționarea statului, în acest clasament, este mai bună, cu atât mai atractivă este considerată ţara pentru investitori.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram