Un grup criminal, specializat în punerea în circulație a drogurilor în proporții deosebit de mari, în scop de înstrăinare pe teritoriul raionului Ceadâr-Lunga și Cahul a fost deconspirat de forțele de ordine.

Astfel, pe parcursul urmăririi penale, în urma efectuării acțiunilor de urmărire penală și a măsurilor speciale de investigații, desfășurate mai mult de 5 luni, a fost documentat un grup de persoane implicate în comercializarea drogurilor în proporții deosebit de mari.

La 1 noiembrie, procurorii, în comun cu ofițerii INI, au efectuat 5 percheziții în or. Ceadir-Lunga și în satul Holuboe, raionul Cahul, fiind reținute totodată și patru persoane implicate în activitatea infracțională.

Drept urmare, în rezultatul perchezițiilor au fost depistate și ridicate droguri în proporții deosebit de mari, pregătite pentru comercializare, și anume, aproximativ 10 kg de marijuana, amfetamina, capsule cu substanțe narcotice, 790 de seringi, semințe pentru cultivarea cânepei și mijloace bănești în mărime de 21.000 de lei, obținuți din activitatea ilicită de comercializarea substanțelor narcotice.

În prezent, față de persoanele reținute au fost înaintate demersuri în instanța de judecată, privind aplicarea măsurii preventive arestul preventiv pe un termen de 30 de zile, iar investigațiile pe caz continuă, în scopul tragerii la răspundere penală a tuturor persoanelor implicate în schema infracțională deconspirată.

În cazul în care va fi găsită vinovată, persoanele reținute riscă o pedeapsă cu închisoare pe un termen de pînă la 15 ani.