/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

În nouă luni, Poliția a ridicat circa 2.000 de arme și a înregistrat peste o sută de infracțiuni comise cu aplicarea armelor de foc

missing
02 noiembrie 2017, ora 11:28

Totodată, poliția a fost sesizată cu privire la 250 incidente săvârșite cu aplicarea armei, dintre care în 139 cazuri, armele erau deţinute ilegal sau erau de tip pneumatic.

În acest context, forțele de ordine insistă asupra faptului ca posesorii de arme:

– să nu poarte arme în stare de ebrietate;
– să se abţină de la folosirea armelor;
– să nu folosească armele contrar destinaţiei lor speciale;
– să se abţină de la folosirea armelor atunci, când nu există pericol real sau când acesta poate fi evitat;
– să nu poarte armele la întruniri sau alte măsuri de masă pentru a nu pune în pericol viaţa sau sănătatea personală, precum şi a celor din jur;
– să nu fie admis accesul la arme a membrilor familiei, rudelor, oaspeţilor sau altor persoane străine;
– să nu lase armele în genţi, autoturisme sau în alte locuri fără supraveghere.

Menționăm că pentru admiterea sau comiterea cu vinovăţie a unui incident sau infracţiune cu armă, riscaţi o sancţiune contravenţională sau penală, retragerea şi anularea permisului de armă, suspendarea dreptul de deţinere sau de port şi de folosire a armei, precum şi limitarea dreptului de proprietate prin interdicţia de posesie a armelor pe un termen de cinci ani.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram