/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Mexic: Liderul unui cartel, asasinat în timpul unei operații estetice de schimbare a fizionomiei

05 noiembrie 2017, ora 09:37

Bărbați înarmați au descins luni după-amiaza în clinica unde Jesus ”El Kalimba” Martin era operat, ucigându-l pe acesta și alte trei persoane.

Bărbatul „își făcea o operație estetică pentru a-și modifica trăsăturile feței și pentru a-și șterge amprentele” ca să nu mai poată fi identificat, au explicat autoritățile judiciare într-un comunicat. ”Personalul medical este de asemenea anchetat”.

Martin era căutat de autorități care îl bănuiau că este liderul unei bande de răufăcători care sparg conductele pentru a fura carburant. Activitate profitabilă, dar riscantă, furtul de combustibil a devenit în Mexic principala problemă în domeniul crimei organizate după traficul de droguri.

Ziua de luni a fost scăldată într-o adevărată baie de sânge în statul Puebla, unde 12 persoane au fost ucise, cel mai probabil în timpul unei reglări de conturi între bande rivale în inima cartelului condus de Jesus Martin.

Cinci persoane au fost asasinate în satul Tlaltenango, la o fermă unde autoritățile au găsit tuburi, valve și pompe cu ajutorul cărora sunt sparte conductele, precum și trei mașini furate.

Alte trei victime au fost trecători surprinși de focurile de armă, precizează anchetatorii.

Autoritățile bănuiesc că atacul a fost pus la cale de un alt lider al cartelului supranumit ”El Irving”, care avea același rang ca și Martin în interiorul organizației.

Puebla este cartierul general al furtului de combustibil din Mexic, o activitate în plină expansiune care a păgubit gigantul petrolier Pemex cu 2,4 miliarde de dolari în 2010, potrivit cifrelor furnizate de companie.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram