/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Un senator român vrea ca Moldova să devină furnizor oficial de forţă de muncă în România

05 noiembrie 2017, ora 11:39

„I-am propus domnului premier, atunci când eram consilier onorific — în țara asta nu poți nici măcar benevol să lucrezi, eram consilier onorific, benevol — în ceea ce privește forța de muncă, i-am spus primului ministru să încheie, așa cum Polonia încheie cu Ucraina un acord bilateral, în baza căruia două milioane de oameni din Ucraina vin să lucreze în Polonia. De ce nu facem și noi asta cu Moldova, spre exemplu?”, a arătat Teodorovici.

El i-a răspuns ambasadorului SUA, Hans Klemm, care a spus anterior, în același eveniment, că ar trebuie să ne îngrijoreze că Republica Moldova este înaintea României în ceea ce privește climatul de business, într-un top al Băncii Mondiale. „Nu mă îngrijorează că Moldova a crescut peste România, mă îngrijorează ce se întâmplă în România”.

România poate atrage toate fondurile europene disponibile, însă piața internă nu este pregătită pentru o astfel de infuzie de bani, consideră Teodorovici.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram