Liderul fracțiunii PPEM în CMC, Ruslan Codreanu, a fost numit astăzi în funcția de viceprimar al Capitalei. Acesta susține că intenționează să continue lupta cu birocrația și corupția din structurile Primăriei, dar și să amelioreze calitatea serviciilor prestate chișinăuienilor.

„Într-o situație de criză precum cea prin care trece municipiul Chișinău, este o decizie politică riscantă să accept funcția de viceprimar. Eram conștient de faptul că desemnarea în funcția respectivă va stârni, pe lângă susținere, și controverse. Dar începând cu mandatul de consilier municipal, am spus în repetate rânduri că Primăria are probleme extrem de grave, de la corupție până la proasta administrare. Nu aș fi vrut să rămân doar la critică și constatări, deși e foarte comod. Din funcția de viceprimar voi sprijini modernizarea instituției, astfel încât interesul chișinăuianului să dicteze prioritățile Primăriei”, a menționat Codreanu.

Menționăm că Ruslan Codreanu are o vastă experiență în vârful administrației publice, activând în cadrul Cancelariei de Stat și fiind responsabil de reforma administrației și coordonarea asistenței externe. A făcut parte din echipa de negociatori cu Banca Mondială și Fondul Monetar Internațional.

Codreanu are la activ o Licență în Studii Europene la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca și Masterat în Managementul Administrației Publice la renumita Hertie School of Governance din Berlin.