Genericul ediției curent a Expoziției naționale „Fabricat în Moldova” este – „Fabricat în Moldova – Fabricat pentru tine!”, iar evenimentul va avea loc în perioada 31 ianuarie-04 februarie 2018, la CIE „Moldexpo”.

Pentru prima dată în cadrul programului de afaceri, pe data de 02 februarie se va desfășura primul Forum investițional în regiunea de Sud a țării, care va antrena participarea a 6 raioane ale republicii și investitori din străinătate. De asemenea, vor fi organizate seminare, conferințe, mese rotunde, programe artistice.

Ediția din acest an se va desfășura pe o suprafață de 3100 m2, la expoziție se preconizează că vor participa aproximativ 350 de agenți economici din toate raioanele republicii ce activează în industria alimentară, ramura vitivinicolă, industria mobilei, industria ușoară, utilaje, tehnică și aparataje, dar și instituții de cercetări științifice, meșteri populari etc. și va fi vizitată de peste 40 000 de persoane. Printre delegații oficiale de vizitatori străini se numără reprezentanți din Republica Belarus, Ucraina, România, Turcia și alte țări.

Expoziţia va fi amplasată sectorial și în dependență de profilul de activitate, după cum urmează:

Pavilionul Nr.1 : Vor fi expuse întreprinderi din sectorul agroindustrial, agricol, produse alimentare și băuturi, expoziții colective ale raioanelor republicii printre care: Leova, Râșcani, Anenii Noi, Ialoveni, Cimișlia, Criuleni, Nisporeni, Rezina, Hîncești, Florești, Ungheni, Fălești, Călărași, Edineț, UTA Găgăuzia și altele.

Pavilionul Nr.2 : Vor fi expuse întreprinderi industriale, bunuri de larg consum, parcuri industriale, ZEL, asociații financiare și de comerț, turism.

Pavilionul Nr.3 : Vor fi expuse companii prestatoare de servicii, instituții de învățământ, ”orașul meșterilor”, organizații non-guvernamentale, alături de alte companii din țară.

Menționăm că „Fabricat în Moldova” este primul eveniment cu care debutează anul expozițional în Republica Moldova. Expoziția are scopul de a susține întreprinzătorii autohtoni, a promova produsele competitive pe piața internă și externă, a atrage investiții și a intensifica dialogul public-privat.

Cererile de participare la Expoziția națională „Fabricat în Moldova” accesând link-ul de AICI.