/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

/SONDAJ IRI/ Parlamentul - cea mai coruptă instituție de stat, în opinia moldovenilor

09 noiembrie 2017, ora 15:23

Potrivit unui sondaj realizat de Institutul Republican Internațional, 22% dintre intervievați au plasat pe cea de-a doua poziție funcționarii publici (doctorii, profesorii, polițiștii), care sunt urmați de Guvern – 10%.

Foto: iri.org

Moldovenii au declarat că dau mită preponderent medicilor (72%), corpului didactic (23%), poliției (14%) și polițiștilor de patrulare (5%). La capătul listei se poziționează judecătorii, inspectorii fiscali și poliția de frontieră. Potrivit celor chestionați, cauzele corupției în Moldova sunt lipsa controlului și supravegherii guvernamentale, sărăcia, acțiunile liderilor și ale oligarhilor, dar și nivelul de educație al cetățenilor.

Foto: iri.org

Sondajul a fost elaborat pe un eșantion de 1514 persoane, în perioada 23 septembrie – 17 octombrie.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram