/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

Consiliul Concurenței analizează preluarea Victoriabank de către BERD și Banca Transilvania

missing
10 noiembrie 2017, ora 17:16

Menționăm că Banca Transilvania a solicitat din partea Băncii Naționale aprobarea achiziționării a până la 100% din Victoriabank.

„Banca Transilvania a solicitat din partea BNM aprobarea achiziției a până la 100% din acțiunile B.C. „Victoriabank” S.A.. Banca Națională analizează actele depuse, urmând să ia o decizie. Ca urmare a achiziției inițiale anunțate a unui pachet de 39% în capitalul social al B.C. „Victoriabank”, Banca Transilvania și Banca Europeană de Reconstrucții Dezvoltare (BERD) vor deține împreună pachetul majoritar și vor avea obligația în virtutea legii de a veni cu o ofertă publică de achiziționare a celorlalte acțiuni la această bancă”, a precizat pentru TV8, Elena Moldovanu, ofițer de presă la Banca Națională a Moldovei.

În vederea stabilirii compatibilităţii concentrării economice cu mediul concurenţial normal, autoritatea de concurenţă va analiza operaţiunea notificată, în conformitate cu Legea concurenței nr.183 din 11.07.2012 și Regulamentul privind concentrările economice aprobat prin Hotărârea Plenului Consiliului Concurenței nr.17 din 30 august 2013.

În acest context, Consiliul Concurenţei este interesat în obţinerea observaţiilor şi punctelor de vedere de la agenţii economici terţi referitor la modul în care concentrarea economică ce urmează a se realiza, afectează sau poate afecta concurenţa de pe piaţa dată.

Observaţiile şi punctele de vedere pot fi transmise autorităţii de concurenţă prin fax, la numărul: 022 27 06 06, prin e-mail, la adresa: office@competition.md sau prin poştă la următoarea adresă: Consiliul Concurenţei, MD-2001, Chișinău, bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 73/1.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram