/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Biroul NATO de la Chişinău va fi deschis OFICIAL în decembrie 2017. Motivul tergiversării inaugurării biroului

missing
11 noiembrie 2017, ora 13:41

Reprezentanta Alianței Nord-Atlantice susține că tergiversarea inaugurării biroului au apărut din cauza unor proceduri financiare care trebuie respectate.

„Într-adevăr am văzut diverse interpretări, pot să vă asigur că nu este vorba nici de rea-voință de-o parte sau de alta și nici de întârzieri voite, dar trebuie să avem în vedere că avem anumite proceduri financiare care trebuie respectate, pentru că, până la urmă, e vorba de fonduri publice NATO, care sunt girate cu foarte mare atenție de cele 29 de țări membre ale Alianței, dar cred că toate aceste probleme vor fi rezolvate foarte curând și spațiul fizic al acestui birou va fi deschis în decembrie, dar, cum spuneam, între timp, șefa acestui birou este deja de multă vreme în Republica Moldova și lucrează foarte strâns pentru a explica ceea ce facem, care este natura acestui parteneriat și cum poate el ajuta Republica Moldova,” menționează Oana Lungescu.

Lungescu a declarat că parteneriatul Republicii Moldova cu NATO este de lungă durată care aduce un beneficiu reciproc, de exemplu, prin eliminarea pesticidelor din multe sate moldovenești pentru curățarea terenurilor agricole ca oamenii să le poată lucra.

De asemenea, ajutorul pentru întărirea pregătirii în ceea ce privește contracararea atacurilor cibernetice și colaborarea noastră pentru modernizarea sistemului de apărare al Republicii Moldova. În același timp, Republica Moldova contribuie la siguranța Europei, în sensul că participă, de exemplu, la operațiunea noastră de menținere a păcii în Kosovo, cu trupe, care sunt foarte profesioniste și aduc într-adevăr un aport important la ceea ce facem acolo. Pasul următor pe care îl facem este deschiderea Biroului de legătură de la Chișinău, el este deja, de fapt, funcțional, pentru că șefa biroului este deja la Chișinău, din primăvară și-a început acest mandat și deschiderea fizică a biroului se va face în luna decembrie,” a menționat purtătoarea de cuvânt a NATO.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram