Tânărul moldovean, care studia în Italia, și care și-a omorât iubita însărcinată, originară și ea din Republica Moldova, a fost condamnat la 30 ani de închisoare de curtea din Treviso (Italia).

Mihail Savciuc, în vârstă de 19 ani și Irina Bacal (victima), în vârstă de 21 de ani, ar fi avut anterior o relație de un an, care s-ar fi destrămat în luna septembrie a anului trecut.

Tânărul avea o altă prietenă, iar Irina l-a contact într-o zi pentru a-l anunța că este însărcinată și că el este tatăl copilului. Băiatul a încercat să o convingă să avorteze, însă Irina a decis să păstreze copilul.

Cei doi s-au văzut pe 19 martie, seara, iar din acea zi tânăra nu a mai dat nicio veste despre sine. Părinții s-au alarmant și au chemat forțele de ordine, care au luat legătura cu Mihai, iar acesta și-a recunoscut crima. Corpul tinerei a fost găsit într-o pădure la trei zile după ce a fost omorâtă. 

Cei doi tineri s-ar fi întâlnit în acea pădure pentru a discuta, iar el i-a cerut din nou să avorteze. Pentru că tânăra a refuzat din nou să renunțe la copil, Mihai a lovit-o cu o piatră și a sufocat-o, după care i-a ascuns corpul. Acesta i-a luat colierul de la gât și l-a vândut, după care a jucat video poker din banii obținuți în urma vânzării.