/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/FOTO/ A trecut peste Prut 1800 de pachete de țigări. Un tânăr din Moldova, prins de Poliția de Frontieră română

12 noiembrie 2017, ora 12:39

Cazul a avut loc pe 10 noiembrie, în jurul orei 00.00. Poliția a observat pe malul râului Prut, cu ajutorul autospecialei de supraveghere cu termoviziune, două persoane care au trecut fraudulos frontiera de stat în România şi se deplasau de la liziera râului Prut spre localitatea Podul Hagiului. O patrulă a poliţiei de frontieră s-a deplasat în locul indicat, unde au fost descoperite trei colete suspecte, în extravilanul localităţii Gorban.

În urma verificării zonei,a fost depistat o persoană care se ascundea în vegetaţia din apropiere.

Tânărul în vârstă de 18 ani a declarat că împreună cu o altă persoană a trecut coletele peste râul Prut cu ajutorul unei camere auto şi au continuat să se deplaseze spre interiorul tării, aproximativ doi km, când speriaţi de luminile autospecialei poliţiei de frontieră au abandonat coletele şi au fugit. De asemenea, tânărul susţine faptul că detaliile privind livrarea coletelor nu îi erau cunoscute iar pentru activitatea desfăşurată urma să primească suma de 1000 lei moldoveneşti.

În urma inventarierii conținutului coletelor, a rezultat cantitatea de 1.845 pachete cu ţigări, marca Plugarul, cu timbru de acciză Republica Moldova, în valoare de aproximativ 21.000 lei.

Poliția de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă calificată și intrarea în ţară prin trecerea frauduloasă a frontierei de stat. Tânărul a fost predat, în baza acordului încheiat cu R. Moldova, autorităților de frontieră din țara vecină, pentru stabilirea întregii arii infracţionale şi depistarea tuturor persoanelor implicate.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram