/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa și prognoză sumbră! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

„Poșta Moldovei” ar putea plăti o amendă pentru neexecutarea unei decizii a CSJ privind asigurarea accesului la informație

missing
12 noiembrie 2017, ora 08:25

Deși a trecut deja o lună, termen în care urma să furnizeze informația solicitată, „Poșta Moldovei” nu s-a conformat. Romina Cotruța, juristă la „Poșta Moldovei”, a precizat că la întreprindere nu a ajuns încă decizia instanței.

Pe de altă parte, avocatul API, Vitalie Zama, a menționat că acea decizie a fost expediată de instanță la 23 octombrie curent, iar întreprinderea trebuia să execute decizia CSJ până la 4 noiembrie 2017. Avocatul a adăugat că întreprinderea ar putea să fie sancționată cu amendă pentru neexecutarea hotărârii judecătorești, sancțiune care e cuprinsă între 1500 și 9000 de lei.

API ceruse anterior de la Poșta Moldovei informaţii despre firmele care au prestat servicii de construcţie, renovare, reabilitare şi modernizare a oficiilor poştale din ţară, dar și despre sumele cheltuite în acest scop în perioada ianuarie 2014 – martie 2016.

Directorul întreprinderii Serghei Nastas a refuzat să ofere informația solicitată, argumentând că aceasta ar conţine secret comercial și date cu caracter personal.

Întreprinderea a fost atacată în judecată, iar în instanța de fond a pierdut procesul și a fost obligată de instanța să furnizeze informația. Procesul de judecată a durat circa un an și jumătate.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram