/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Cutiile negre ale aeronavei prăbușite în Coasta de Fildeș vor fi expediate la Uzina Antonov din Kiev pentru descifrare

missing
13 noiembrie 2017, ora 14:26

Decizia a fost luată în urma vizitei la fața locului a grupului de experți din cadrul Autorității Aeronautice Civile al Republicii Moldova, desemnați pentru a participa la investigarea cauzelor producerii accidentului.

Grupul de experți a evaluat, în cadrul vizitei, epava aeronavei, înregistrarea convorbirii cu dispeceratului, echipamentul etc. Astfel, s-a constatat că, reieșind din tipul de echipament instalat la bordul aeronavei, la moment Uzina Antonov din Kiev deține aparatajul necesar pentru descifrarea datelor, care va fi gata în circa 4 săptămâni.

În baza descifrărilor de pe cutiile negre ale aeronavei, dar și a datelor acumulate până în prezent în urma investigărilor la fața locului, autoritățile din Coasta de Fildeș vor elabora un raport preliminar pe accident. La definitivarea raportului vor participa cu asistență și experții Autorității Aeronautice Civile al Republicii Moldova, care vor pleca din nou la fața locului.

După prezentarea raportului preliminar pe accident, Autoritatea Aeronautică Civilă al Republicii Moldova va elabora un set de recomandări pentru companiile care exploatează acest tip de aeronave.

Reamintim că, accidentul aviatic în care au murit cei patru cetățeni moldoveni a survenit în dimineața zilei 14 octombrie, aproximativ la ora 8:45, după o tentativă eșuată de aterizare a aeronavei pe aeroportul de la Abidjan, cauzată de condițiile meteo nefavorabile. Aeronava a căzut în apă în timp ce se pregătea să aterizeze, venind din capitala țării vecine, Burkina Faso.

Avionul de tip cargo efectua zboruri pentru armata franceză și avea la bordul său zece persoane, dintre care şase cetățeni ai Republicii Moldova și patru cetățeni ai Republicii Franceze. Ceilalți doi moldoveni care au rămas în viață au fost preluați de către armata franceză pentru acordarea îngrijirilor medicale. Unul din aceștia a revenit deja în Moldova, iar al doilea va sosi mâine la Chișinău.

Reprezentanții Autorității Aeronautice Civile au declarat anterior că aeronava se afla într-o stare tehnică bună, iar membrii echipajului aveau o experiența mare de zbor. Conform autorităților ivoriene, în momentul producerii accidentului, în aria adiacentă zonei de aterizare aveau loc fenomene meteorologice severe, furtună cu descărcări electrice.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram