/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Pentru prima oară în toată istoria Startup Weekend Moldova, juriul nu a acordat premiu pentru locul I

13 noiembrie 2017, ora 11:44

Competiția din acest an a luat o altă întorsătură: pentru prima oară în toată istoria Startup Weekend Moldova, juriul nu a acordat premiu pentru locul I, ci două premii pentru locul II.

Sergiu Botezatu, Manager Superior de Proiecte USAID Moldova, a venit cu un mesaj către toți participanții: Suntem foarte mulțumiți să vedem o comunitate a startup-urilor care continuă să crească. De data aceasta, juriul a fost un pic mai sever, dar e firesc și e bine să ai așteptări mari de la echipe. În ciuda acestui fapt, care va constitui și o lecție de viitor, ediția curentă Startup Weekend Moldova a fost minunată! Am văzut mulți visători și participanți tenace. Fiți puternici, continuați să credeți și să munciți pentru visurile voastre, căci acestea vor deveni realitate.”

Şi câştigătorii Startup Weekend Moldova 2017 sunt…

Locul II – TennisMate și LISA

TennisMate și-a propus să ajute toți amatorii de tenis să-și găsească cu ușurință un partener de joc în funcție de nivelul de performanță sau vârstă. După întâmplarea „matchingului”, aceștia își pot selecta și terenul de joacă. Toate acestea, prin intermediul unei aplicații mobile gratuite. Sună antrenant, nu? Ce urmează pentru TennisMate? Svetlana Arnăut, deținătoarea ideii, prevede lansarea aplicației în luna martie a anului 2018 și își propune să extindă posibilitățile aplicației pentru mai multe tipuri de sport.

Echipa LISA a venit cu o soluție pentru îmbunătățirea relației bănci-clienți. Prin crearea unui chatbot – un asistent bancar digital online care va răspunde sub formă de chat tuturor clienților zilnic, LISA vrea să rezolve problemele bancare ale clienților în doi timpi și trei mișcări, nemaifiind nevoie să aștepți în cozile de la ghișeele băncilor.

Pentru locul II, compania Simpals a oferit un pachet de 2 milioane de afișări de baner în rețeaua Numbers, StarNet – câte 15 000 de lei, iar Centrul de Excelență Tekwill a promis acces gratuit, cu durata de o lună, la spațiul de coworking din incinta Tekwill.

Locul III – VRHome

VRHome reprezintă un software conceput pentru vizualizarea proiectelor VR și crearea interactivă a designului interior. Ideea a înflorit de pe urma identificării problemelor: design-urile sunt greu de înțeles de către oamenii fără experiență, iar arhitecților le vine deseori greu să explice oamenilor simpli cum va arăta proiectul lor.

Pentru locul III, Compania Simpals a oferit un pachet de 1 milion de afișări de baner în rețeaua Numbers; StarNet – 10 000 de lei, iar Centrul de Excelență Tekwill a promis acces gratuit, cu durata de o lună, la spațiul de coworking din incinta Tekwill.

Premii speciale pentru:
Cel mai bun prezentator: Elena Oprea din proiectul „GoodPolitica”
Cel mai bun developer: Costea Lungu, din echipa „LISA”
Cel mai bun designer: Vasile Schidu, proiectul „adjust”

Membrii juriului:

  • Ana Chirița – Director Executiv ATIC
  • Roman Știrbu – CEO Simpals
  • Ionela Titirez – Manager Dezvoltare Antreprenoriat și Educație TIC, Proiectul de Competitivitate din Moldova
  • George Carey Simos – CEO „We are Social Media”
  • Marcel Sobieski – IT Product & Business Development
  • Aryk Grosz – CTO at Mixbook
  • Ciprian Postar – Director „Starnet Digital City”

Vă așteptăm la o nouă ediția la anul. Pregătiți ideile de pe-acum!

Pentru mai multe imagini şi secvenţe video din cadrul evenimentului, accesaţi pagina oficială de facebook Startup Weekend Moldova

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram