/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Peste două mii de polițiști, remunerați din amenzile aplicate. Ce sume de bani au primit

13 noiembrie 2017, ora 13:58

Plățile au fost primite pe parcursul anului curent. Totodată, sumele de bani variază în dependență de amenzile încasate la bugetul de stat.

Remunerarea trimestrială a polițiștilor este prevăzută în Regulamentul privind procedura de stimulare financiară a agenților constatatori din cadrul IGP al Ministerului Afacerilor Interne, aprobat în luna martie curent.

Punerea în aplicare a procedurii de stimulare este efectuată de o comisie instituită de Inspectoratul General al Poliției.

Din numărul total de angajați cu statut special al IGP, peste 5200 de agenți constatatori au dreptul de a beneficia de stimulare financiară.

La calcularea remunerării financiare trimestriale se iau în considerare doar amenzile încasate la bugetul de stat, aplicate de agentul constatator ca urmare a proceselor contravenționale irevocabile.

Regulamentul are drept scop consolidarea şi eficientizarea capacităţilor de prevenire şi combatere a corupţiei, creşterea încrederii cetăţenilor în poliţişti, precum şi stimularea financiară a angajaţilor. Conform documentului, banii sunt repartizaţi din bugetul IGP.

Potrivit datelor MAI, în anul 2016, agenţii constatatori ai Inspectoratului Naţional de Patrulare al IGP au întocmit circa 263 mii de procese-verbale cu privire la contravenţie, dintre care peste 228 mii au fost achitate în sumă totală de 82,6 mln de lei.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram