Boicotată la ultima ședință a CMC, primarul interimar Silvia Radu și-a radicalizat astăzi discursul. La ședința operativă a primăriei, ea le-a vorbit subalternilor pe un ton categoric: „Ori lucrați, ori plecați acasă!”. Subiectele discutate astăzi vizează curățenia și organizarea traficului în Chișinău. Tot astăzi, Radu a semnat și prima dispoziție în calitate de primar interimar. Ea a dispus ca toate cheltuielile direcțiilor să fie afișate pe site-ul Primăriei.

A încercat să pară dură – a bătut cu pumnul în masă și i-a criticat pe toți la rând: „Atâta timp cât durează interimatul meu, indiferent cât va fi această perioadă, fie lucrăm împreună cu toții mai serios, fie cine nu vrea să lucreze pleacă acasă. Vreau să fiu corect înțeleasă, nu este o declarație de război față de voi, ci una de mobilizare. Nu mă interesează ce carnete politice purtați în buzunar”.

Prioritățile imediate ale noului primar interimar: „În primul rând curățenia orașului, în primul rând fluidizarea traficului, și în primul rând pregătirea sezonului rece și în primul rând creșterea transparenței activității noastre”.

Nemulțumită de modul cum este gestionat transportul public în Chișinău, Silvia Radu i-a luat în răspăr pe cei de la Direcția transport: „Și vă aștept cu demisia în cazul în care nu credeți că sunteți capabili să rezolvați aceste probleme”.

Se pare că tonalitatea discuției nu l-a deranjat pe adjunctul Direcției transport, Vitalie Butucel: „Prefer să discutăm la subiect, dvs îmi puneți o întrebare care nu mi-a fost adresată mie, dar Direcției transport”.

Au urmat șefii de la Spații Verzi, Autosalubritate și Direcția locativ-comunală. Sunt cam… mulți, – le-a reproșat primarul interimar: „Domnilor directori, voi sunteți mulți. Suntem în situația ca în proverbul moldovenesc despre copilul care are 9 moașe. Vreau să vă rog domnule Haruță să vă plimbați măcar 5 minute prin Parcul Central de lângă Catedrală. Să vedeți coșurile de gunoi sunt fără fund”.

Silvia Radu a anunțat schimbări radicale, în timpul apropiat, în structura organizatorică a Primăriei. Ea a fost numită în funcția de primar interimar printr-o dispoziție a viceprimarului Nistor Grozavu, după ce aleșii locali din CMC i-au respins candidatura de două ori.